Růst firmy

Základní informace - Růst firmy

Název práce: Růst firmy

Typ práce: Seminární práce

Rozsah práce: 14 stran

Jazyk práce: Čeština

Autor práce: Absolvent vysoké školy

Datum obhajoby: 2012

Souhrn - Růst firmy

V této práci bych se chtěla zabývat tím, jak dalece může firma růst z pohledu prodejů konkrétních produktů. Budu vycházet ze společnosti, ve které jsem zaměstnaná a která vznikla v roce 2009. Nyní představím společnost, o které budu psát. Jedná se o akciovou společnost Avenier. Vznikla v roce 2009 respektive její druhá divize, která je zaměřená na distribuci vakcín přímo do ordinací lékařům (zaměřeno k dnešnímu dni na praktické lékaře a pediatry) Avenier již před rokem 2009 provozoval očkovací centra, takže s vakcínami a odbornými zaměstnanci měl již zkušenost. Druhá divize byla v naší zemi naprosto nová a žádná z konkurencí nikdy neměla s tak obrovskou distribuční sítí žádné zkušenosti, proto nebylo možné nikde čerpat informace. Avenier udávám směr svým konkurentům. V dnešní době je Avenier lídrem na trhu v distribuci očkovacích látek. Cílem mé práce je rozklíčovat velikost trhu v ČR, definovat jaká je konkurence v distribuci očkovacích látek a kde vidím potenciální příležitost zvětšit svoje působení u konkrétních prodejů. Při charakteristice českého trhu privátních očkovacích látek se budeme věnovat třem sekcím, které jsou obecnými dodavateli očkovacích látek. Jedná se o skupinu přímé distribuce (PHYSICIAN MARKET), dále pak lékárny (PHARMACY MARKET) a jako poslední skupinu která v této sféře hraje roli jsou lékárny nemocniční, které jsou sledovány jako samostatná skupina (HOSPITAL MARKET). Na českém trhu přímé distribuce jsou nejvýznamnějšími dodavateli tři společnosti. Historicky má na českém trhu nejsilnější postavení společnost JK Trading. Dalším silným hráčem je firma Ptáček působící výhradně v Jižních a Západních Čechách. A konečně třetí silný hráč, který je v této trojici nejmladší, ale velice silný konkurent je společnost Avenier, a.s. Ostatními konkurenty jsou lékárny s distribučním povolením. Tyto lékárny jsou svoji velikostí a působením na trhu sice nepokrývají většinové území, jedná se spíše o lokální konkurenci, ale hrozí zde řetězení těchto konkurentů např. Dr. Max a tím se pokrytí trhu zvětší a lékárny se stávají významnější konkurencí než jako samostatný menší subjekt.

Klíčová slova

Růst firmy, prodej produktu, konkurence, konkurenční prostředí, dokonalá konkurence, nedokonalá konkurence, očkovací látky, trh s očkovacími látkami, tržní cena

Obsah

1 Úvod
2 Konkurenční prostředí
2.1 Dokonalá konkurence
2.2 Nedokonalá konkurence
3 Distribuční trh s očkovacími látkami
4 Analýza trhu
4.1 Co to je analýza trhu a co všechno sledovat
5 Vize společnosti
6 Závěr
7 Použitá literatura
8 Seznam tabulek
9 Seznam grafů

Stažení práce - Růst firmy

Získejte práci prostřednictvím internetového bankovnictví a dopřejte autorovi co nejvyšší podíl ze zisku za jeho práci. Zašlete 70 Kč na č.ú. 1041664027 / 3030, do pole variabilní symbol uveďte číslo 0516 pro odlišení zvolené práce a do textového pole (např. do pole „Popis příkazce“) napište Vaší emailovou adresu. Práce Vám bude zaslána do 24 hodin od doručení požadované částky. Adresář nejlepších recenzí online kasin, který napsali a sestavili naši odborníci na kasina, je tu pro vás, kdykoli se potřebujete seznámit s online kasinem, které jste dosud nezkusili. Zde uvedené recenze online kasin jsou nejen plně podrobné, ale také jsou dále filtrovány naším specializovaným systémem hodnocení. Klikněte zde pokud máte zájem hrát v nejlepším online kasinu - Wildz.


Publikujte své vlastní práce a vydělejte si slušné peníze

Vaše studentské práce můžete vkládat zde


TOP Nabídka!

Potřebujete napsat referát, seminárku nebo diplomovou práci? Žádný problém!

Zpracujeme Vám kvalitní a originální podklady na míru.

Svěřte se do rukou profesionálů. Více informací zde

Prohledat práce

Kontakty a podpora

Provozní doba

Denně 8:00 - 0:00

Emailová adresa

info@diplomky.net
Phone +420 604 900 289

Tip měsíce

 

Doporučte náš web

získejte až 300 Kč

za každou

vloženou práci!

Více informací zde

TOP Nabídka!

 

Nestíháte Vaše

studium?

Nezoufejte!

Vypracujeme Vám

podklady na míru.

Pro více informací

pokračujte zde